Ajo-ohje

Vanha Autio sijaitsee Unarin lähellä Meltausjoen varrella noin 90 kilometriä Rovaniemestä pohjoiseen. Matka aika autolla on noin puolitoista tuntia. Tie on soratie Meltauksesta lähtien, mutta perille asti pääsee normaalilla henkilöautolla. Lähellä olevalta veneenlaskupaikalta saa tarvittaessa veneen suoraan trailerilta vesille. Tie on hyväkuntoinen vuokra-ajan alkaessa juhannuksena. Voit tutkia ajoreittiä alla olevasta kartasta. Lue tarkemmat ajo-ohjeet kartan alapuolelta. Voit myös käyttää Metsähallituksen ajo-ohjeita Unarinkönkään kulkuyhteydet- kartat.

Jos lähdet Rovaniemeltä niin aja Sinetän ja Meltauksen kautta Unarintielle. Alla olevassa kuvassa on Ounasjoen-Itäpuolentiellä Meltauksessa sijaitseva risteys, josta pääsee Unarintielle.

Jatka Unarintietä noin 25 km kohti Sodankylää kunnes oikealle puolen tietä aukeaa Unarikönkääntien risteys. Risteyksessä on tieviitta Unariköngäs. Katso alta kuva tienristeyksestä, jossa viitta sijaitsee.

Aja Unarikönkään tietä noin 8 km. Noin kilometri ennen Unarikönkään pysäköintialuetta kääntyy autolla ajokelpoinenmetsätie oikealle. Risteyksessä on kyltti, jossa lukee Vanha Autio 1 KM. Jatka tätä tietä noin kilometri ja olet perillä jokirannassa.

Tie Vanhaan Autioon vie perille asti.